Australiens posttjänst säljer nu Bitcoins på över 3 000 butiker

no image avaiable

Australier kan nu köpa Bitcoin på mer än 3 000 butiker i landet.

I ett joint venture mellan Australiens krypto-utbyte, Bitcoin.com.au, och Australia Post, kan kunder nu köpa Bitcoin Era och altcoins från över 3 500 butiker spridda över hela landet

I likhet med att betala för leveransservice kan kunderna välja att antingen betala kontant eller använda ett större kreditkort eller betalkort för att köpa krypto från någon av butikerna. Alla kryptobetalningar kommer dock att behandlas av Bitcoin.com.au.

Holger Arians, VD för Bitcoin.com.au, berömde den australiensiska regeringen för att vara öppen för att anta ny teknik i motsats till att hitta sätt att blockera dem. Den osannolika satsningen kom för många som en överraskning, eftersom Australia Post har funnits sedan 1809. Man tror allmänt att gamla institutioner är långsamma att anta förändringar, särskilt tekniska förändringar.

Australiens kryptod adoptionsfrekvens har dock ökat stadigt nyligen

Enligt en rapport från det australiska skattekontoret (ATO) „beräknas det att det finns mellan 500 000 till en miljon australier som har investerat i krypto-tillgångar.“

Bitcoin.com.au har helt enkelt utnyttjat institutionens breda nätverk för att öka antagandet av kryptotillgångar och ge lättillgänglighet. När han talade med CoinDesk sa Arian:

”Vårt uppdrag är att göra bitcoin säkert och enkelt för alla australier. För många människor känns det säkrare att betala för bitcoin på ett postkontor i Australien än att överföra pengar online – särskilt för första gången köpare. ”