Bitcoin Transactiekosten stijgen 550% In een maand, BCH blijft goedkoper.

De kosten voor het versturen van Bitcoin stegen de afgelopen maand met 550% toen de prijs van cryptocurrencies omhoog ging. Bitcoin Cash en Dash bleven echter goedkopere netwerken.

Cryptotransacties worden duurder

Recente gegevens van Bitinfocharts suggereren dat de gemiddelde transactiekosten op het Bitcoin-netwerk met maar liefst 547% zijn gestegen in de maand die leidt tot 6 augustus. De prijs van de transactie ging van $1 naar $6,47. Op 9 augustus daalde de prijs naar $2,73, maar deze daling betekende nog steeds een opleving van 150% in de voorgaande 30 dagen.

Op 20 mei moesten Bitcoin-gebruikers gemiddeld $6,65 betalen om een transactie over het netwerk te versturen. Dit gebeurde slechts enkele dagen nadat de Bitcoin-blokketen een halvering had ondergaan. Dit is het hoogste tarief op het netwerk in drie maanden. De kosten worden betaald aan de mijnwerkers op het netwerk, die ze houden als vergoeding voor het onderhoud van de blokketen, naast de blokbeloningen.

Op 6 augustus waren de vergoedingen goed voor ongeveer 12% van de inkomsten van de Bitcoin-mijnwerkers, maar ze zijn in de komende drie dagen met 50% gedaald.

Waarom stijgen de transactiekosten?

De transactiekosten op het Bitcoin-netwerk stijgen als de vraag naar het verwerken van transacties stijgt. Dit wordt meestal aangewakkerd door een stijging van de prijs van het activum zelf. De kosten worden bepaald door verschillende factoren. Over het algemeen betekenen hogere kosten dat transacties sneller worden geaccepteerd in de blokketen. Na de halvering in mei worden zowel de moeilijkheidsgraad als de omvang van de transactie groter.

De prijs van Bitcoin Code is ook gestegen na wekenlang te hebben rondgelopen in de gebieden onder de 10.000 dollar. Het bereikte onlangs een hoogte van $12.000 voor 11 maanden. Analisten beweren dat de heropleving van de crypto-prijzen de munt een duwtje in de rug zou kunnen geven om een stierenloop in te gaan en tegen het einde van het jaar 28.000 dollar zou kunnen bereiken.

De transactiekosten op andere netwerken zijn gedurende deze tijd laag gebleven. Op 6 augustus was de transactievergoeding op BHC slechts $0,0091, die in slechts drie dagen daalde tot $0,0069. Het is nog steeds hoger dan de $0,0056 die 30 dagen geleden werd betaald voor transacties op het netwerk.