Kim Dotcom treedt officieel toe tot de Bitcoin Cash Movement.

De controversiële politieke activist is al lang betrokken bij de Bitcoin Cash-gemeenschap, maar wil deze nu populairder maken.

Kim Dotcom, politiek activist en oprichter van de nu verdwenen file hosting service MegaUpload, is „officieel“ lid geworden van de Bitcoin Cash (BCH) gemeenschap, via een tweet vanmorgen.

De aankondiging komt een jaar nadat Kim is overgestapt op het evangeliseren van Bitcoin Cash, waarbij ze de ‚giftige‘ en infantiele Bitcoin-gemeenschap als hoofdoorzaak aanhaalt.

Kim zei dat hij de inspanningen zal leiden om van BCH ’s werelds „toonaangevende oplossing voor elektronisch geld te maken“, en voegde eraan toe dat hij zal werken aan een grotere acceptatie van de cryptocrisis en dat hij zal samenwerken met online verkopers om het gebruikersbestand van BCH te vergroten.

De Duits-Finse ondernemer verwierf begin 2000 bekendheid nadat hij dotcom miljonair was geworden (vandaar de eigenaardige achternaam) en een uitbundig leven leidde. Hij werd in 2012 door de Amerikaanse overheid veroordeeld voor fraude. Sindsdien werkt hij als politiek activist in Nieuw-Zeeland en is hij een uitgesproken voorstander van crypto.

Ondertussen, toen hem gevraagd werd waarom Bitcoin Cash over Bitcoin gaat, zei Kim vandaag op Twitter: „Omdat het werkt. Lage kosten, snelle transacties, makkelijk te gebruiken en veilig. Ik keek naar alle cryptos om te gebruiken voor mijn aankomende nieuwe innovatie en Bitcoin Cash vinkte alle vakjes aan“.

Hij voegde eraan toe, „BCH is al geïmplementeerd bij 100K+ leveranciers en dat aantal neemt snel toe.“

De activist beweerde verder zijn netwerk en de kracht van „geniale marketing“ te gebruiken om Bitcoin Cash te populariseren boven andere cryptocurrency’s bij het grote publiek.

Giftige Bitcoiners brachten Kim Dotcom naar Bitcoin Cash.

Ondanks de commentaren, is Kim niet helemaal aan het rotzooien met Bitcoin. Hij zei in de commentaren van zijn tweet dat Bitcoin nu beter functioneerde als een opslagplaats van waardecryptocurrency (een punt dat zelfs fondsmanagers en eigenaren van technische bedrijven lijken te delen), terwijl Bitcoin Cash beter was voor het doen van online betalingen. Maar niet iedereen leek die mening te delen.